Kahvittelua Käpylässä

Keli viileni tuntuvasti, muttei liikaa – viikonloppuna on saattanut kahvitella ulkosalla useampaankin otteeseen. Lauantaina suuntasimme Käpylän kiskalle ja tänään joimme iltapäiväkahvit Kahvila Siilin pihalla.

Käpylän kiska

Käpylän kiska

Ennen join aina ihan tavallista kahvia maidolla, nykyisin vakkaritilaukseni on cappuccino. Käpylän kiskalta (Pohjolankadun päässä, ykkösen ratikan päättäriä vastapäätä) saa hyvää kahvia hyvään hintaan, kupillinen cappuccinoa maksoi 2,50 €. Useissa paikoissa suodatinkahvikin maksaa enemmän, mutta kiskalta saakin laatua hinnan kustannuksella. Kaikkein parasta on kuitenkin se, että meiltä kotoa ei ole kiskalle edes puolta kilometriä. Rentoa menoa ja persoonallista palvelua ihan kotikulmilla, pidän!

Lippakioskin kohtalohan oli keväällä vaakalaudalla, mutta tarina sai onnellinen lopun. Joukkorahoituskampanja ylitti minimitavoitteen muutamassa päivässä, ja kiskaa pyörittäneellä kolmikolla oli koossa rahoitus kioskin ostamiseen. Osallistuin itsekin kampanjaan, kioskitoiminnan jatkuminen on huippujuttu. Käpylän kesä olisi huomattavasti tylsempi ilman lippistä.

2016-06-05 Kahvila Siili

2016-06-05 Kahvila Siili

2016-06-05 Kahvila Siili

2016-06-05 Kahvila Siili

Kahvila Siili puolestaan on Käpylän toisella laidalla (Ilmattarentie 8 C), ja yleisolemukseltaan huomattavasti lippakioskia fiinimpi. Miljöö sekä sisällä valkoisessa puutalossa että sen pihalla on ihana ja kaikki yksityiskohdat mietittyjä. Hinnat ovat keskustan luokkaa, cappuccino oli 3,80 € ja porkkanakakkupala peräti 5,90 €. Kokonaisuus oli kyllä herkullinen, mutta varsin suolaisen hintainen etenkin kakun osalta. Niin mukava paikka kuin Siili onkin, tulee siellä vierailtua etupäässä vain eritystilanteissa, kuten kesävieraiden kera.

Tänään kävimme ”vain” korkkaamassa omalta osaltamme Siilin kesäkauden 2016.  Siilin pihalla tarkeni hienosti villatakissa ja Bowie-huivissa, ja oli mukava fiilistellä ulkosalla ilman ruuhkaa. Viime kesänä kun kävi pari kertaa niin, että kahvila ja sen piha olivat molemmat aivan täynnä asiakkaita – emme mahtuneet enää sekaan.

Ja kahvista puheen ollen, sitä saa Käpylästä nykyisin muutamasta muustakin paikasta. Muutin Käpylään ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja silloin tuntui, ettei kulmilla ollut kahvilan kahvilaa. Sittemmin ABC:n kahvio on muuttunut Kahvibaariksi, Amerin vanhalle kulmalle on auennut Checkpoint Café, osoitteessa Koskelantie 56 toimi ensin Cafe Kumma ja nyt kahvila-kasvisravintola Cafe Sose

There are two special summer cafés at Käpylä: Käpylän kiska and Kahvila Siili.

Prev Kalajuttuja
Next Multasormi kuittaa

Leave a comment

Valokuvaaja Helsingistä. Henkilö- ja tapahtumakuvausta ammattitaidolla.